Het verhaal achter educratief

Iedereen wil en kan zich ontwikkelen. Dat is het motto van Educratief. Het maakt niet uit of je zeer zwaar beperkt bent of juist extreem hoogbegaafd. Ieder mens is nieuwsgierig. Ieder mens wil vooruit. Ieder mens wil leren. Vanuit een natuurlijke drang. Educratief wil mensen helpen zich verder te ontwikkelen. Iedereen in zijn eigen tempo. Soms met kleine stapjes. Soms met enorme stappen. Want ieder, zelfs klein ogend, stapje kan zoveel voldoening geven.

Ons spel- en leermateriaal in de webshop (www.educratief.nl) is niet een doel. Het zijn slechts middelen die ondersteunen om de stapjes te kunnen maken. Stapjes waarbij nieuwe vaardigheden worden aangeleerd en bestaande vaardigheden worden onderhouden. Vaardigheden die later toegepast kunnen worden om andere vaardigheden te leren. En zo steeds verder te ontwikkelen.

Veel van deze vaardigheden en de wijze waarop ze eigen gemaakt kunnen worden staan beschreven in diverse meetinstrumenten. De meetinstrumenten geven inzicht op welk niveau de vaardigheden ontwikkelt zijn en welke volgende uitdagingen / doelen er op het ontwikkelpad liggen. Onze materialen zijn een ondersteunend middel om te helpen bij het ontwikkelen. Om doelen, hoe ver of dichtbij dan ook, te kunnen halen. Vaardigheden aan te leren. Verder te ontwikkelen.

Het team achter Educratief is altijd op zoek naar geschikt spel- en leermateriaal. Materialen die niet altijd eenvoudig te vinden zijn of van ver uit de wereld moeten komen. Materiaal op verschillende ontwikkelniveau’s. Met de uitgebreide ervaring die wij hebben met de meetinstrumenten en de spel- en leermaterialen zelfs voor ons soms een uitdaging.

Wij toetsen ons uitgebreide assortiment regelmatig aan de experts in ons netwerk. In zowel Nederland als het buitenland. Van psychologen tot BCBA’s. En natuurlijk ook bij de gebruikers en hun ouders/begeleiders. Daarmee blijven wij actueel en scherp.

Omdat we altijd op zoek zijn naar vernieuwende producten, loont het de moeite om regelmatig even op de website www.educratief.nl te kijken.

Want ook wij ontwikkelen door….

Plaats een reactie